×

Radionice u školama i vrtiću

Uspješno se nastavlja realizacija projekta “Recikliraj za bolje sutra”. U ogulinskim osnovnim i srednjim školama i dječjem vrtiću odrađen je niz edukativnih radionica na teme ”Sprječavanje nastanka otpada” i Odvojeno prikupljanje komunalnog otpada”.

Tako su se ogulinski mališani  i školarci već počeli upoznavati sa ovom problematikom. Sve radionice su prilagođene njihovom uzrastu. U sklopu projekta izrađena je i web stranica, a otvorene su i Facebook i Instagram stranice te You tube kanal. U programu Radio Ogulina emitirane su tri radijske emisije na temu održivog gospodarenja otpadom, a redovito se emitiraju i radijski spotovi.

Završena je izrada tiskanih materijala. Brošure, letci, plakati, naljepnice za kontejnere, slikovnice i bojanke, putem kojih se građane želi upoznati sa realizacijom i ciljevima ovog projekta, a donose i niz zanimljivih i korisnih informacija na temu održivog gospodarenja otpadom. Ukoliko još niste dobili brošure i letke, oni će uskoro stići i na vaše kućne adrese. Letci za strane turiste koji posjećuju naše područje dostupni su u uredu Turističke zajednice Grada Ogulina.

U tijeku je priprema mini tribina po mjesnim odborima. Bit će to prilika za sve zainteresirane građane da od eminentnih stručnjaka nauče kako na održiv način zbrinuti otpad i tako pridonijeti očuvanju okoliša, a u konačnici i smanjiti troškove kućanstva.