×

Prva javna tribina “Spriječavanje nastanka otpada”

Kako spriječiti nastanak otpada u kućanstvu, imali ste priliku doznati na jučer održanoj tribini. Javna tribina je upriličena u ogulinskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici, u sklopu projekta “Recikliraj za bolje sutra”. Gost predavač bio je Marko Košak iz zagrebačke Zelene akacije. Tijekom javne tribine predavač je, kroz niz pratkičnih primjera i savjeta, posjetiteljima nastojao približiti ovu temu.

Podsjećamo, “Recikliraj za bolje sutra” je zajednički projekt Grada Ogulina i Općine Plaški, a temelji se na izobrazno-informativnim aktivnostima o održivom gospodarenju otpadom.

Cilj projekta je izgradnja svijesti građana Ogulina i Plaškog o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta, a s ciljem smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagališta.

U sklopu projekta bit će organizirane još 3 javne tribine, a o mjestu i vremenu njihovog održavanja naknadno bit ćete obaviješteni.