×

Dodjela zahvalnica i nagrade

Projekt ”Recikliraj za bolje sutra” polako privodimo kraju. Organizirano je i provedeno ukupno 70 radionica za djecu u vrtićima te osnovnim i srednjim školama na području grada Ogulina te općine Plaški.

Danas je u prostorijama Velike dvorane Grada Ogulina, upriličena podjela zahvalnica za sudjelovanje u projektu. Okupljene je uvodno pozdravila Anamarija Garašić Severinac iz udruge Turbina promjena, koja je provodila spomenute radionice, a potom se voditelj projekta Igor Trbović ukratko osvrnuo na dosad odrađene projektne aktivnosti.

Zamjenica gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja uručila je zahvalnice za sudjelovanje u projektu predstavnicima osnovnih i srednjih škola grada Ogulina, dok će ogulinskom vrtiću i školi u Plaškom iste biti dostavljene poštom.

U sklopu natjecanja izrade kreativnih predmeta od otpada nagrađen je i pobjednički rad.

Zahvaljujući online glasanju, na održanom natjecanju pobijedio je rad učenika 2a razreda i polaznika kreativne radionice Osnovne škole „Ivane Brlić – Mažuranić“, pod nazivom „Cvjetna košarica“. Rad je izrađen pod mentorstvom učiteljice Alemke Lovnički i voditeljice radionica Danice Blašković, a izrađen je od rabljenih najlonskih čarapa i žice.

Pobjednici su nagrađeni spremnicima za odvojeno prikupljanje otpada te komposterom zapremine 320 litara, pa će i dalje u praksi moći učiti o održivom gospodarenju otpadom